Wellness studio Ondra

Jezme tak abychom žili lépe a déle.

Máte chuť?

Vyzkoušené recepty pro Vás

Na lehký oběd: Pestrý salát s uzeninou.

Na lehký oběd: Pestrý salát s uzeninou.

Na čtyři porce budete potřebovat:

4 vídeňské párky (nebo odpovídající množství lyonského salámu nebo měkčí klobásy)

100g Goudy

2 kyselé okurky

2 rajská jablíčka

2 jarní cibulky

3 vejce na tvrdo uvařená

svazek petrželky

Na zálivku:

4 lžíce bylinkového octa, 2 lžíce hořčice, 6 lžic olivového oleje, a dle chuti rochu soli, cukru a pepře.

Příprava:  Párky nařežeme na tenká kolečka, goudu na širší nudličky, okurky na kolečka, rajčata na osminky. Očištenou jarní cibulku na drobné kroužky, vejce nasekáme na drobno. Zálivku: Smícháme ocet, hořčici, olej a dochutíme solí pepřem a osladíme cukrem.

Přelijeme zálivkou salátové přísady, opatrně promísíme a ozdobíne nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť.

Každá porce nám dodá : 15g bílkovin,33g tuku, 3g sacharidů. kalorický příjem je 374Kcal nebo 1571 kJ.

A já zatím vymyslím co si dáme příště.

 

 

Jablkový salát s ořechy

Jablkový salát s ořechy

Na dnešní zdravou svačinku budeme potřebovat:

Čtyři porce.

50g libové hovězí šunky

2 jablka

1 banán

2 řapíky celeru

1 jarní cibulku

1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci octa, 2 lžíce oleje

sůl, pepř, malý svazeček pažitky a petržele, 1 lžíci sekaných vlašských ořechů

Postup přípravy:

Šunku nakrájíme na drobné kostičky, omyjeme jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Oloupaný banán a očištěný celer a cibulku nakrájíme na tenčí kolečka. Vše promícháme s citronvou šťávou.

Ocet a olej promícháme se solí a pepřem a touto zálivkou přelijeme salát. Na drobno nasekáme pažitku a petržel a smícháme s ořechy. Touto směsí salát posypeme.

V každé porci budeme mít 12g proteinů, 13g tuků, 56g sacharidů. A spořádáme 395kcal nebo 1650kJ

Přeji dobrou chuť a jdu připravit nějakou dobrůtku na příště.

Pórkový salát s mangem.

Pórkový salát s mangem.

Budeme potřebovat:

500g pórku

250g cherry rajčátek

200g plátkové goudy

1menší mango

Na zálivku:

Štávu ze dvou citronů,100g čerstvého krémového sýra, petrželku, 2 lžíce nasekané pažitky, 100g smetany,sůl a pepř.

Postup: 

Očištěný pórek podélně rozkrojíme a zbavíme všech nečistot a nakrájíme na drobno. Omytá rajčátka nařežeme na čtvrtky a goudu pokrájíme na kostičky. Oloupané mango pokrájíme na půlměsíčky a všechny ingredience důkladně promícháme.

Zálivka:

Krémový sýr spolu s citronovou šťávou, pažitkou a smetanou vyšleháme a podle chuti osolíme a opepříme.

Směs zeleniny a manga rozdělíme do čtyřech misek a přelejeme zálivkou a ozdobíme petrželkou.

Dnešní salát můžeme podávat i jako oběd protože:
Každá porce obahuje: 21g proteinu, 26g tuku, 22g sacharidů. A celkový kalorický příjem je 407kcal nebo kdo má radši jouly 1707kJ.

Přeji dobrou chuť a jdu zase něco vymyslet.  

Salát jako hlavní chod- Paprikový s krůtím masem

Salát jako hlavní chod- Paprikový s krůtím masem

Ingredience na čtyři porce:

400g krůtího masa

500g červené a žluté papriky

200g ledového salátu

150g sójových výhonků

2 malé cibule

2 stroužky česneku

10 lžic olivováho oleje

6 lžic limetkové šťávy, sůl a pepř

Postup: Očištěné a omyté papriky pokrájíme na drobné nudličky, cibulky oloupememe a nasekáme na drobno. Výhonky opereme a necháme okapat, Očistíme a opereme listy ledového salátu a také necháme okapat. Omyté maso osušíme, pokrájíme na tenké nudličky a na čtyřech lžících oleje opečeme do zlatohněda na hlubší pánvy, Přidáme rozmačkaný česnek, cibuli, papriky a část výhonků, vše osolíme a opepříme a krátce necháme podusit. Po odstavení z ohně vmícháme limetkovou šťávu, zbytek oleje a výhonků sóji. V případě potřeby dochutíme. Krůtí salát rozložíme na listy ledového salátu a ihned podáváme

Přeji dobrou chuť.

Závěrem info: v jedné porci máme 26g proteinu, 13g tuku, 5g sacharidů a výživu v hodnotě 250kcal nebo 1050kJ

 

Přihlášení

Přihlášení